onsdag 29 maj 2013

doft av liljekonvalj

Vår hyresvärd kom idag hit med en bukett med liljekonvaljer och tulpaner. Hon hade plockat dem på gården nere i skogen, och tyckte det fanns så mycket så kom med en liten bukett åt oss. Snällt! Och liljekonvaljer doftar ju så gott också! 




Har lekt frisör nu två gånger denna vecka, först på Älsklingen och ikväll på Älsklingens vän. Klippte ute på terassen idag och konstaterade att skulle jag vara frisör skulle jag nog under fina sommarmånader ha salongen utomhus. Skulle ju vara skönt och med lite blommor runt om skulle det ju vara rena lyxen (nästan).

För övrigt har jag hunnit med mycket redan den här veckan. Tvättat fönster, dammsugit, friserat två huvuden, kockat och diskat. Till och med cykeln har fått nytt innerdäck (men det hjälpte nog Älsklingen till med). Så kan ju nästan ta det lugnt resten av veckan, speciellt eftersom Älsklingen också spolade av det värsta pollen och smuts från min bil, så nu kan jag med gott samvete spara biltvätten till nästa vecka...

Besökte också Sweet Wasa idag med mamma, sofiafiah, miialinnea, småkillarna och satucecilia. Varför har jag inte varit där tidigare? Helt underbart goda kakor! Åt en chokladkaka (självklart) och sedan smakade vi på varandras kakor för att veta "om man valde rätt", och nog var min nästan godaste ändå, svårt att veta då de alla var supergoda på sitt sätt. Kanske man borde börja unna sej ett kafébesök i månaden, så mycket oftare kanske inte är så bra för linjerna...eller hur man nu skall säga det...

torsdag 23 maj 2013

gottepaket på posten

Ibland lönar det sej att klaga. Hittade ett hårstrå i en kismet marianne för ett par veckor sedan och blev lite småäcklad, hårstrån vill man ju inte precis hitta i choklad. Så skickade den tillbaka till fazers fabrik med ett litet brev. Hade inte hört något av dem förrän idag då det kom ett paket på posten. Paketet innehöll en hel del godsaker och ett beklagligt brev. Bra kundservice minsann! 


Det kom också ett annat trevligt paket på posten idag. Men den innehöll en klänning som jag tänkte ha på två av sommarens fina fester. Passade bra och var superfin men skall bara kortas av ganska mycket först, typ 20cm åtminstone. Jag med mina inte-ens-hundrasextio-centimeter kan inte ens med högklackar fixa lite för långa klänningar, så det är nog bara att ta fram sax och symaskin. 

Hoppas ni också haft en bra dag!

tisdag 21 maj 2013

njuter på tåget

Solen skiner och jag sitter och njuter på tåget. Skrev jag verkligen att jag njuter på tåget? Jodå, det gör jag. Sitter på solsidan och solar lite genom fönstret och blickar ut över vårt gröna landskap. Det är ju nästan sommar nu hör ni! Har varit på en två dagars vistelse i Helsingfors för att göra den tekniska delen av min B-examen (även kallad II-resital), och efter måååånga mååånga timmars övande av etyder, skalor och orkesterstycken är nu den delen avklarad. T.o.m det jag var mest rädd för, nämnligen prima vistan gick bra. Eller egentligen gick den jättebra för jag har aldrig varit någon höjdare på det, men den kändes lätt och lät som musik och stycket var egentligen riktigt roligt. Fick bra och byggande kritik av juryn så vet vad jag behöver öva ännu mera på och vad som är mina starkare sidor. Imorgon skall jag börja fundera på de två andra delarna av examen, som blir av mot jul och nästa vår. Så skall nog börja förbereda dem nu och öva öva öva, men också njuta lite mellan varven av musiken jag gör.
Så det är med ett lättat hjärta jag sitter på tåget upp till Vasa.



tisdag 14 maj 2013

bara lite kvar...

Kan ni tro det att jag sitter och följer med ishockey VM? Eller jag har iaf sett allt jag hunnit och kunnat av alla Finlands matcher. Ni som känt mej länge vet att förut suckade jag mest när det blev VM och såg max på final- eller bronsmatchen (ifall Finland var med). Det jag fortfarande är mej lik i är att jag kan typ noll om hockey, och inte vet jag heller om spelarna särskiljt mycket...men följer med gör jag ju...

För övrigt börjar jag äntligen ha ledig tid och lediga kvällar. Tjohej! Har bara en vardagkväll upptagen den här veckan och det är imorgon när jag för sista gången den här våren kör upp till Kokkola och undervisar. Så nu kan jag ju nästan säga att det är sommarlov. Bara en undervisningsdag, en examen, ett möte med tutorn och en lektion kvar, sedan är det sommarlov. Skönt!

Så lite sommar stämning fram till dess...



fredag 10 maj 2013

Fredagsfin i håret

Idag är det fredag, och inte en vanlig jobbfredag utan en helt ledig fredag! Så jag gjorde mej fredagsfin i håret med lockar och en fjäril för det lilla extra. 


Ha en fin fredag allesammans!

måndag 6 maj 2013

Oldie...

Har haft lite krångel med nätet här hemma, men nu kommer bilderna på Älsklingens gamla goding...
Tänker inte kommentera så mycket över bilderna utan de får säga sitt...








onsdag 1 maj 2013

1. Maj med Cruising

Så har vi då maj månad. Nästan sommar minsann. Och vi har nu inlett sommarkörningen med att cruisa med en massa andra bilar på veteranbilskörningen här i Vasa idag. Det vackra vårvädret och första maj firandet hade lockat sååå mycket folk på staden och en mycket mycket lång kö med veteranbilar. Kände sej nog lite som en kändis när vi körde genom staden och alla stod och tittade på när man kom och fotograferade och filmade. Så med bilen full med vänner och en picknick-korg i framsätet klarade vi oss hela dagen i bilen. Tog till och med en sväng ut till Replot och Björkö efter stadscruisingen. 








Älsklingens gamla goding förtjänar ett eget blogginlägg så den kommer en annan dag...