Beklagar att receptet blev lite finsk-influerad, men jag vet helt enkelt inte något svensk namn på "rieska". Men i å för sej så är det ju inte namnet på receptet som är huvudsaken, utan vad det själva receptet är på och hur den smakar. Dessa bröd är supergoda, speciellt då de är varma! Är dessutom superlätta att göra, och är suveräna när man har överbliven potatismos. Kan inte egentligen säga så mycket annat än pröva! :)
Perunarieskat:
5 dl potatismos
1 tsk salt
2 ägg
ca. 5 dl semlemjöl (alternativt korn- och/eller vetemjöl)
Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Dela degen i tolv bitar och platta ut dem på en plåt till runda, ganska tunna bröd. Nagga med en gaffel och grädda i ugnen på 250-300 grader i ca 20 minuter. Servera varma!
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar