Som jag lovade igår så skulle jag lägga upp receptet på amerikanska chokladmuffinsen om de blev gokända till smaken. Och de gjorde de (fastän jag bränt dem lite i botten). Så här kommer nu receptet. Jag rekommenderar att ta ut muffinsen innan de är helt genomgräddade, alltså när de är pyttelite kladdiga i mitten. Smaken är bättre och koncistensen är heller inte så torr. Använd muffinsformar som är ämnade för amerikanska muffins om ni inte har muffinsplåt, då håller de bättre ihop.
Amerikanska chokladmuffins:
10-12 st
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 msk raps- eller matolja
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
150 g mörk choklad
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa lätt ihop det mjuka smöret, strösocker, ägg, mjölk och olja. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten, lite åt gången. Hacka chokladen och blanda ner i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll till hälften. Grädda i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar