fredag 3 juni 2011

Veckans recept: Apelsin cupcakes

Dags igen för ett smarrigt recept. Denna gång på muffins eller cupcakes som är väldigt frächa i smaken. Vi bakade dessa för ett par veckor sedan och måste säga att de tog slut allt för fort (kan bero på att mamma slängde hälften i frysen) men smarriga som bara den blev de. Vi gjorde muffins av modell mindre, men receptet är lika bra till amerikanska muffins.

Apelsin cupcakes:

2 ägg
2 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
100 g smält smör
1 burk (á 200g) kvarg smaksatt med citron
1 dl Apelsinsaft

Frosting:
1 burk (á 200g) färskost med apelsinsmak
3 msk florsocker
1 tsk appelsinsaft

Smält smör och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem sedan, rör om. Tillsätt till sist, smöret, kvagen och saften och rör till en jämn smet. Fyll muffinsformarna till ca två tredjedelar och grädda i ugnen i 175 grader i 20-25 minut (12-15 minut om du gör mindre muffins). Låt svalna.
Rör alla ingredienserna till frostingen, men vispa inte för då blir den lös. Bred ett lager över muffinssen och dekorera med t.ex riven mörk choklad.

1 kommentar:

Becca sa...

Sir gott ut! :) Måst ta å prov hedee! Kram!