Chokladpannacotta med Hallongrädde
6 portioner
Chokladpannacotta:
3 gelatinblad
5 dl mellangrädde
1/2 dl ljust muskovado-
eller strösocker
200g mörk choklad (70%)
Hallongrädde:
2 dl vispgrädde
2-3 dl färska eller frysta hallon
2 msk gelésocker Multi eller
vanligt strösocker
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter
- Koka upp grädde och socker i en kastrull. Akta så att inte sockret bränner i botten.
- Lägg i gelatinbladen så att de smälter
- Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll över den heta grädden och rör tills chokladen smält.
- Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dem i kylen i ca två timmar tills pannacottan stelnat.
- Vispa grädden tjock. Mosa bären och blanda dem med socker och gräde.
-Låt hallongrädden stå kallt en stund. Klicka grädden i glasen över pannacottan.
Ät och njut!
(bilden ur boken 100% Choklad)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar