Grillad Lax:
ca. 800 g laxfilé
rikligt med havssalt
citronpeppar
svartpeppar
skalet och saften av en citron
en skivad citron eller lime
aluminiumfolie (gärna av den starkare modellen)
Bena ur fisken. Gnid in den rikligt i salt och låt den gärna stå i 2 timmar i kylen. (har ni inte tid med det så hoppa över det steget, men salta då under grillningen, men överdriv ändå inte med saltet i så fall). Tag ut fisken ur kylen och skölj av den i kallt vatten. Torka av ytan så att den är torr. Lägg laxfilén på en oljad aluminiumfolie. Strö citronpepparn, svartpepparn, citronskalet och saften av en citron över laxfilén. Skiva en citron och lägg ännu citronskivorna över filén. "Packa in" fisken till ett paket och lyft den på grillen. Grilla i 15-20 minuter, beroende på tjockleken på fisken.
Servera med nypotatis och en enkel grönsallad. Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar