Denna vecka tänker jag bjuda på ett himmelskt gott recept! Blir en After Eight kaka. Hade i skåpet lite After Eight som höll på bli på äldre sidan, men de var utmärkta att baka något av. Så jag rörde ihop en härligt chokladkaka och lade after eight bitarna på ytan och sedan in i ugnen. Mums vad den blev god! Kakan är underbart mjuk och fluffig till konsistensen. Rekomenderar verkligen att ni prövar den. Dessutom kan man ju skämma bort sej lite under mörka kalla höstkvällar...
After Eight kaka
3 ägg
2 dl socker
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 burk (á 200g) gräddfil
After Eight bitar
Täck botten på en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper, och smörj kanterna. Smält smöret i en kastrull och låt det avsvalnas. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vispa ägg och socker vitt och poröst, rör sedan ihop det med de torra ingredienserna och smöret. Rör försiktigt ner gräddfilen och häll smeten i en form med löstagbara kanter. Lägg After Eight bitarna på i ett jämt mönster. Grädda kakan i ugnen på 175 grader i 35-40 minuter. Ta ut kakan precis innan den är klar (men låt den vara längre än du brukar ha en kladdkaka). Servera den med t.ex vispad grädde eller vaniljglass.
Smaklig måltid!
1 kommentar:
Wow, låter spännande och gott!! :)
Skicka en kommentar