Veckans recept: Hjortronpannacotta
4 portioner
3,5 dl grädde
1,5 dl hjortronsylt
3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädden och hjortronsylten. Ta upp de blötlagda gelatinbladen, vkrama ur överlopps vatten och tillsätt dem i grädden. Rör om så att gelatinet säkert blandats in. Sila blandningen och häll upp i portionsskålar eller dessertglas. Ställ i kylen tills pannacottan stelnat, ca 4 timmar. Garnera pannacottan med hjortron eller hjortronsylt. Servera!
bilden är från google |
Smaklig måltid!
2 kommentarer:
koka inte hjortronsylten med grädden om du vill ha kvar "hjortronstenarna" i pannacottan, man kan röra i sylten då gelatinet smält i den varma grädden (och så slipper man silandet). Smält också i lite vit choklad så blir det ännu bättre! GOTT!
Vill ni köpa hjortronsylt av hög kvalite är ni välkommna.
www.larssens.se
Vänligen
Fredrik
Skicka en kommentar