onsdag 29 september 2010

Veckans recept: Pasta med skinksås

Denna vecka tänker jag bjuda er på en enkel men ack så god sås, nämnligen skinksås. Vill inte kalla såsen till carbonara eftersom den inte görs på samma sätt eller har samma ingredienser, men det betyder inte att såsen inte är lika god ;) Beklagar dock att bilden inte är den bästa till utseendet, mina foton misslyckades defenitivt, men den fick duga denna gång, ville inte ta någon från google...

Pasta med skinksås:
ca. 4 portioner

Bandpasta för fyra personer (3-4 "knutar/person)

200g strimlad skinka
140g bacon
2,5 dl matlagningsgrädde (ev. smaksatt av tre ostar, valio)
100g färskost med pepparsmak

Klipp baconet i strimlor och stek det i en stekpanna. När baconet har stekt en stund lägg i även skinkstrimlorna. Häll över matlagningsgrädde och låt koka upp. Vrid ner plattan till låg värme och tillsätt färskosten. Låt osten smälta och smaksätt eventuellt med mera peppar och vitpeppar. Låt såsen puttra på låg värme under tiden som pastan kokar. När pastan kokat klart, häll av vattnet och servera med skinksåsen.



Smaklig måltid!

Inga kommentarer: