Denna vecka tänker jag igen bjuda er på ett läckert recept med äpple, denna gång en sallad. Äpple i sallad är verkligen gott, och ger en fräch smak. Hade redan planerat ett salladsrecept men då hittade jag detta recept i tidningen Birka mat, och beslöt att jag istället ger er detta härliga recept. Denna sallad är av den matigare varianen, men vill man ha den endast som tillägg är det bara att strunta i tonfisken och grynosten.
Tonfisksallad med äpple:
3-4 personer
1/2 - 1 salladshuvud (beroende på storlek)
1/2 gurka
2-3 tomater
1 äpple
1 burk (200g) tonfisk
1 burk (200g) grynost
lite citronsaft
Skär sallad, gurka och tomat i bitar och lägg i en skål. Skala äpplet och skär även det i bitar. Pressa lite citron över äpplena så att de inte blir bruna. Lägg även äppelbitarna i skålen och blanda om lätt. Låt tonfisken rinna av och placera ovanpå salladen, och grynosten ovanpå tonfisken.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar