måndag 12 juli 2010

Vår minisemester

Vår lilla minisemester till Kalajoki på freda var riktigt lyckad och kul! Jag och Älsklingen tog fram det inre barnet i oss och åkte till Kalajoki och till Juku-park för att åka i vattenrutshkanor och ha skoj. Vilket vi hade sedan också! På kvällen tog vi in på campingområdet, och satte upp vårt tält för natten. Vi fick ingen stuga eftersom alla var bokade, men tur nog hade vi tältet med oss, så vi kunde övernatta i den.
Vid det här laget kurrade magen ganska mycket så vi gick för att hitta något att äta. Tidigare på dagen hade vi sett en plats som jag sade att "dit far vi sen och äta", så det fick bli så. Men när vi väl hade satt oss ner och tittat på priserna så ångrade vi oss lite. Priserna var en aning högre än vi tänkt oss, men vi kunde inte riktigt stiga upp och "smita" iväg när vi en gång redan satt oss ner. Men som tröstande tankar tänkte vi att vi ändå inte ätit något på hela dagen, och dessutom är vi ute och äter väldigt sällan så det jämnar ju ut sej en del...Dessutom var maten väldigt god!
Senare på kvällen tog vi en lång strandpromenad så länge som solen höll på att gå ner. Vackra bilder fick vi också, tog roliga och fina hoppbilder mot solnedgången också.



Fredagen hade vi tänkt tillbringa på den långa fina sandstranden, men hela himlen var täckt med moln, så stranden lockade inte så mycket längre. Så vi hyrde en beachboogie istället. Alltså en sorts strandbil, som man tydligen inte fick köra på stranden med ens...Men kul fick vi ändå!
Tyvärr hade jag jobb på kvällen så vi blev tvugna att åka hem, annars skulle vi antagligen tillbringat en natt till i Kalajoki. Men bestämt är att vi ännu i sommar skall tillbringa en solig dag på stranden i Kalajoki, vill verkligen simma på den långa och långgrunda sandstranden. Förhoppningsvis blir det nu i närframtiden.

Inga kommentarer: