fredag 23 juli 2010

Veckans recept: Potatisknyten

Denna vecka kommer jag att bjuda på ett recept på något man kan bjuda på till grillat kött, när man inte orkar mera med nypotatis. Dessa potatisknyten blir supergoda, är enkla att göra och går lätt att modifiera enligt smak. Denna gång tänker jag inte ge er exakta mängder, utan ha istället ett öga med er när ni gör, och gör den mängd ni tror att en person äter. Kom bara ihåg att potatisstrimlorna sjunker ihop en aning när man tillreder dem. Man kan även tillreda grönsaker eller skivade potatisar i knyten, men det tar lite längre tid.

Potatisknyten:
Potatisstrimlor (ca. 200g per person)
Olja
Smör
Smaksatt färskost
Salt
Peppar

Aluminiumfolie (stark)

Ta en bit (tillräckligt stor så att man kan "knyta" ihop knytet sedan) för varje person. Smörj med olja där du lägger potatisen, så att den inte bränner fast så lätt. Häll ca. 200g potatisstrimlor i en hög på varje foliebit. Salta och peppra och blanda om lite. Lägg tre-fyra klickar färskost på varje potatishög, själv använder jag oftast färskost smaksatt med peppar. Lägg dessutom tre lite mindre klickar smör på varje hög. Vill man inte ha färskost i sitt knyte kan man lägga ett par extra smörklickar.
Knyt ihop knytena och lägg dem på grillen. Tillred dem på mellanlåg värme tills potatisen är mjuk ca. 20-30 minuter. Servera med grillat kött och grillade grönsaker.

Smaklig måltid!


bilden är tagen innan knytet åkte på grillen, denna gång använde jag Mustapekka ost...

Inga kommentarer: