torsdag 19 maj 2011

Veckans recept: Marmorerade Brownies

Nu när bloggen inte krånglat denna vecka så kan jag lägga ut veckans recept, tänkte egentligen ge er detta recept förra veckan men ni får det nu istället...
Detta recept är ett smarrigt recept som passar speciellt bra i alla chokladälskares munnar, men även i andras. Så här inför alla studentfester så kan det ju vara bra att börja fundera vad man vill bjuda på, och här är ett förslag. Jag rekommenderar att inte skära i allt för stora bitar eftersom den är ganska massiv i smaken. Vill ni göra det extra ännu kan ni lägga i t.ex hallon i, men den går även bra som den är.

Marmorerade brownies:

chokladsmet:
300g choklad
200g smör
2 dl socker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

cream cheese-smet:
200g cream cheese
1/2 dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl

Lägg ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en ungsform (20x30 cm).
Smält smör och choklad över ett vattenbad, låt sedan svalna lite. Vispa ägg och socker till en vit fluffig smet. Tillsätt den smultna chokladen och rör om, tillsätt sedan mjölet oh vaniljsockret och rör till en jämn smet.
Vispa ihop alla ingredienser till cream cheese smeten. Häll båda smeterna i formen, först chokladsmeten och sedan cream cheese smeten. Dra med en kniv ett rutmönster i smeten så får du en fin marmorering när smeterna blandas lite. Ifall du vill lägga i t.ex hallon så tryck lätt ner dem på ytan nu innan du lägger in kakan i ugnen och gräddas i 20-30 minuter. Ta ut och låt svalna på ett galler innan du skär den i bitar.

Inga kommentarer: