onsdag 2 juni 2010

Veckans recept: Rabarberpaj

Denna vecka blir det ett riktigt sesongsrecept, nämnligen rabarberpaj. Supergott, fräscht och utmärkt till sommaren! Passar bra med vaniljsås, grädde eller vaniljglass om man så vill. (Bilden är tagen av en annnan rabarberpaj, så den ser inte riktigt ut som receptet beskriver, men den var enda bilden på rabarberpaj jag hade...)

Rabarberpaj:

200g smör
5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

600g rabarber
2 msk potatismjöl
1 dl socker



Smält smöret på svag värme och låt det svalna. Skär under tiden rabarbern i bitar. Blanda mjöl, första mängden socker samt vaniljsocker i en bunke. Rör om, häll i smöret och arbeta ihop till en deg. Tumma genast ut ca 2/3 del av degen i en pajform och strö över lite av potatismjölet (som sedan fångar upp vätska från rabarberbitarna så att den färdiga pajen blir mindre blöt i botten). Lägg på 2-3 lager rabarber varvade med socker och potatismjöl. Smula sedan resten av degen över rabarberbitarna. Grädda pajen i 200 grader i 30-40 minuter.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: