torsdag 4 mars 2010

Veckans recept: Chokladpannacotta med hallongrädde

Denna vecka blir det en smarrig efterrätt av choklad! Passar till festligare tillfällen eller till söndagsmiddagen. Själv älskar jag så gott som alla efterrätter gjorda av choklad, så även denna. Hallongrädden ger en fräch mottyngd till den fylliga chokladsmaken i pannacottan. Receptet har jag hittat ur en bok vid namn 100% choklad, en bok med många smarriga recept av choklad, även några salta som jag ännu inte vågat prova...

Chokladpannacotta med Hallongrädde

6 portioner

Chokladpannacotta:

3 gelatinblad
5 dl mellangrädde
1/2 dl ljust muskovado-
eller strösocker
200g mörk choklad (70%)

Hallongrädde:

2 dl vispgrädde
2-3 dl färska eller frysta hallon
2 msk gelésocker Multi eller
vanligt strösocker

- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter
- Koka upp grädde och socker i en kastrull. Akta så att inte sockret bränner i botten.
- Lägg i gelatinbladen så att de smälter
- Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll över den heta grädden och rör tills chokladen smält.
- Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dem i kylen i ca två timmar tills pannacottan stelnat.
- Vispa grädden tjock. Mosa bären och blanda dem med socker och gräde.
-Låt hallongrädden stå kallt en stund. Klicka grädden i glasen över pannacottan.

Ät och njut!



(bilden ur boken 100% Choklad)

Inga kommentarer: