torsdag 4 november 2010

Veckans recept: Hjortronpannacotta

På söndag om en vecka (14.11) är det farsdag, så vet ni inte ännu vad ni skall bjuda på till efterrätt på farsdagsmiddagen kommer här ett tips. Min pappa tycker väldigt, väldigt mycket om hjortron, så lätade fram ett recept på hjortronpannacotta. Själv är jag inte sådär överförtjust i hjortron (läs: tycker inte alls om), men pannacotta är alltid en god efterrätt och att smaksätta den på olika sätt får ju en enkel efterrätt att på ett lätt sätt bli lite extra.

Veckans recept: Hjortronpannacotta
4 portioner

3,5 dl grädde
1,5 dl hjortronsylt
3 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädden och hjortronsylten. Ta upp de blötlagda gelatinbladen, vkrama ur överlopps vatten och tillsätt dem i grädden. Rör om så att gelatinet säkert blandats in. Sila blandningen och häll upp i portionsskålar eller dessertglas. Ställ i kylen tills pannacottan stelnat, ca 4 timmar. Garnera pannacottan med hjortron eller hjortronsylt. Servera!

bilden är från google














 Smaklig måltid!

2 kommentarer:

mammacarina sa...

koka inte hjortronsylten med grädden om du vill ha kvar "hjortronstenarna" i pannacottan, man kan röra i sylten då gelatinet smält i den varma grädden (och så slipper man silandet). Smält också i lite vit choklad så blir det ännu bättre! GOTT!

Unknown sa...

Vill ni köpa hjortronsylt av hög kvalite är ni välkommna.

www.larssens.se

Vänligen
Fredrik