söndag 17 oktober 2010

Tankar på tåget





Tycker den här bilden är helt uuuurgulli! Dessutom tycker ja den passar så bra på mej och Älsklingen, det är lite som oss när jag hoppar på tåget med min röda kappsäck och pussar hejdå till min Älskling ;)

När man sitter på tåg kan man ju inte precis göra så mycket, men tänka hinner man... Dessutom ser man en massa olika folk på tåget, så man får sej nästan en hel ny uppfattning om människor om man följer med och inspekterar hur folk beter sej. Vi människor är så olika, men på samma gång väldigt lika. Om man lite sticker ut ur mängden så får man en massa blickar på en. Redan när man går med en stor kappsäck följer folk en med blicken. Har man en iögonfallande färg på håret följer folk en defenitivt med blicken. När en snygg tjej går på staden vänder många på huvudet! En full gubbe sneglar folk också efter, men mera med avsky än beundran...Vi människor spanar in varandra ganska mycket egentligen, vi är ganska nyfikna på varandra, men tar oss ändå inte mod till att börja small-talka me varandra. Istället gnuggar vi oss i skallen och funderar på vad andra människor gör, tänker, vart de är på väg, vad de gör till yrket, sällskapar de osv.osv. På detta sätt skaffar man sej också ganska många förutfattade meningar om folk. Tänk efter själv vad du t.ex tänker om en som går och småvinglar, har smutsiga och trasiga kläder, en litet moln av brännvinslukt omger honom och han muttrar något för sej själv där han traskar fram...inga goda tankar där inte...sedan tänker du på en ung kvinna, klädd i kjol och kavaj, en stilig väska över axeln, välvårdat hår, ett leende på läpparna och en take-away kopp i handen...det blir betydligt godare tankar om denna kvinna inte sant? Har ni någonsin tänkt på vad ni tänker om olika sorters folk? Om inte så tycker jag ni skall ta och se er omkring nästa gång ni är bland folk. Vad tänker vi om varandra egentligen? Skaffar vi oss för fort en mening om folk vi inte känner, bara genom att se på dem? Och hur tror ni folk ser på er?

En liten sak att fundera på när man inte har bättre för sej, som t.ex på tåget, i bussen, på lunchrasten eller i mataffären ;)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Inga kommentarer: